Friday, 3 August 2012

Roti Jala Cicah Kari Ayam


Assalamualaikum dan Salam Ramadhan kepada semua rakan2 dan follower lama dan baru blogku ini.
Sebenarnya semalam masak kari ayam untuk berbuka puasa,kami memang berbuka puasa makan nasi.Ada la dua tiga jenis lagi lauk lain selain dari kari tu.
Kebetulan dah masak kari teringin pulak nak menjala.Buat pun tak banyak sangat tapi dapatlah di hulur untuk jiran2 sebelah.
Resepi roti jala di SINI ye. 

Setelah di edar kepada jiran2,tinggal ini bakinya.Cukup untuk makan kami bertiga.


Cicah dengan kari ayam....ermmm sedappppppp u.
Resepi kari ayam di SINI.

Okay...sesiapa yang rajin singgah di blog ni pasti perasan yang blog sis ni dah bertukar wajah.Hasil tangan teman blogger iaitu Cik Rose Cute,sis mengenali beliau ketika kami sama2 join cgl dulu.Sekarang masih join juga tapi tak sehebat dulu2.Header tu pun beliau yang buatkan....cantik,sis suka.
Sis dah timbang berat blog ni kurang dari 200 kb.Okay...sis nak tanya sikit,korang masuk blog ni loading berat tak?.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

20 ulasan:

Wanieys said...

roti jala mmg plan nk buat hr ni eheeee...kak rose mmg pandai edit blog..cantik...ringan jer masuk sini :)

Rosidah Binti Muhamad said...

Wah!!..teruja sayer tgok kuih jala ni. Sb sayer belom beli lg botol roti jala ni.
Owh..sayer pakai note tgok blog ni. Tak tahu pulak berat atau tak. Kalau tenet laju berdesup jer muncul..

Kamalia said...

sedapla roti jala ni..jala dia pun nampak cantik je..hehe

Kakzakie said...

Itu dia tertelan air liur kakak dibuatnya. Roti jala stu dari favourite kakak.

Norzie guna bekas yg botol tu ye. Cantikkan bentuk jalanya segi-segi:)

jemarisuri said...

comei nye roti jala tu...sis guna acuan tu ekk...js nk orde jugaklah..

saly@mama-i said...

cantik sgt2 blog sis.. sesuai.kalu sblum ni mmg berat hr ni tp load dh ringan.. sedap3.. roti jala kuah kari..:D

mama sara nur said...

assalam sis
sedapnye ni
cantiklah sis jalanya,,,kemas

QueeN TerataI said...

seb baik baru je lepas mkn roti jalan ngan kari ayam ni last week so xdela terliur sgt... hehehe

loading ok jer...

Amie said...

Tak berat...okey, cantik!
Tu roti jala tu... suka makan dengan kuah kari, bubuh banyak2 kuahnya!

Aishah Jahirah said...

cantik je jala dia....mmg sedap makan dgn kari...menjilat jari...;)

Bicara Kak Noor said...

salam Norzie
teringin lah akak tengok ur roti jala tu macam nak buat je apa lagi makan ngan kari pasti sedap bangat tu

izz iizza said...

menarik coraknya tu..:)

lina_pg said...

assalam sedapnya roti jalan cicah kari ayam...canik etak jala tu hihihi..

hmmm tak berat pun time loading tadi.

Yana Shaiful said...

Dah lama plan nk bt roti jala utk bebuka tp asyik tangguh jer..tibe je jd males nk menjala..roti jala sis cantik laa..kemas jer ^^

dZana said...

aslmkum norzie.. akk belum buat lagi menu roti jala utk bbuka.. masih dlm senarai lagi...

Kasih Salina said...

bestnya roti jala tu..bulan puasa ni suka juga makan roti jala..tapi kena kari pekat la kan..

Zie said...

suka makan roti jala tapi tk pernah try buat.. huhu
klik

MulutPayau said...

sedapnya roti jala....comel hasil tangan Norzie...

blog ni ok jer..tak de masalah nak masuk....

IntaNBerliaN said...

roti jala mmg sedap kan.. :-)

Ummi Iman said...

Cantiknya roti jala akak. Ada acuan ke?
Baru ok... sebelum ni hang.. Berat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...