Monday, 13 August 2012

Rezeki Di Akhir2 Ramadhan,Menang Tempat Pertama Kuiz Anjuran Novelis Shahriah Abdullah.


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.


Inilah dia wajah ceria penganjur kuiz,novelis Shahriah Abdullah.

Syukur Ya Allah,Syukur Alhamdulillah kemenangan di akhir-akhir Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini.Memang tak sangka dan rasa seperti tidak percaya bila di pagi hari sabtu(11/8/2012) sis terima bungkusan yang agak besar.Bila buka rupanya hadiah hasil dari penyertaan sis dalam kuiz yang di anjurkan oleh peserta Masterchef Malaysia musim pertama iaitu novelis Shahriah Abdullah.Terima kasih ye Sha sebagai penganjur kuiz kerana pilih sis sebagai pemenang tempat pertama dan maaf sebab lambat sikit buat en3 pasal kemenangan ini.Tahniah juga kepada semua pemenang yang lain.

Jom kita story sikit.

Semua hadiah yang ku terima berbalut cantik....berserta kad raya lagi.

Sebenarnya blog Sentuhan Norzie hany ini baru ditubuhkan pada bulan April tahun ini dan ini adalah kemenangan pertama giveaway yang sis sertai.Sebenarnya sis memang dah ada blog khas untuk join contest/giveaway   iaitu blog yang sangat-sangat membawa tuah di mana sis sudah menerima hampir 100 kemenangan diblog Cempaka Kuning. 

Apabila novelis Shahriah Abdullah menganjurkan kuiz pertama beliau dengan motto  
  'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew' :-D

Mula2 tu fikir nak join kuiz ni di blog Cempaka Kuning sebab pemenang dinilai dari referral. Bila fikir semula,sis mengenali Shahriah di blog masakan jadi dengan beraninya sis join di blog Sentuhan Norzie hany.Nekad saja sebab follower blog ni tak ramai lagi maklum la masih tersangat-sangat baru dan dalam sebulan ni,uv sehari pun cuma 900 lebih aje.Sayang korang semua yang sudi menjadi tetamu di blog ini...muahzzzzzz.
Kalau sebelum ni join cgl di blog CK sekadar suka2 tapi lain benar dengan join kuiz Shahriah ni....impian memang nak menang sebab salah satu hadiahnya adalah novel hasil karya beliau.Ai peminat fanatik novel u(minat sgt2).  

Sepanjang di gelanggang kuiz Shahriah ni,kami peserta2 kuiz hari-hari terpaksa bermaraton jari mencari jawapan dari soalan2 yang dikemukakan....memang mencabar sebab nak bermaraton kelima-lima blog beliau mencari jawapannya.Bila sampai ke soalan yang ke 26 hingga ke 30 kami terpaksa buat karangan pulak.Part ni sis memang dah pening sebab dah tinggalkan alam persekolahan 20 tahun lalu.Otak dah berkarat nak mengarang segala.Korang tahu tak masa tu rasa nak tarik diri u.Tapi ai nak novel free.
Buat juga karangan dengan motto:
'Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan'
(Dalam hati,malunya korang baca karangan koi tu).

Lepas tu....kannnn,Shahriah tak mahu umumkan siapa pemenang katanya tunggu sendiri apa hadiah yang sampai di depan pintu peserta kuiz.Hari2 menunggu dengan penuh debaran dalam hati berkata tak dapat 6 buah novel dapat 1 pun jadi la.Tapi bila 6 buah novel itu menjadi milikku memang terkelu dan terkaku,macam tak percaya.

Hadiah kemenangan yang telah sis terima:


Sepasang brooch di sertakan sekali.

6 buah novel karya Shahriah dan sebuah buku masakan .

Sepasang kain sutera sari India

Sebatang lipstick estee lauder dan mug masterchef

Inilah hadiah kesemuanya.

Shasha ....mane ngko Sha,hadiah tu buat akak pengsan sekejap.Alahai mug masterchef itu.....bestnya.Mug masterchef sekarang dah bertukar tangan....ermmm pasti teringat kat Sha bila tengok mug tu.Ingat senang ke nak dapat mug azimat tu.
Okay....Belum pernah akak buat en3 pasal kemenangan sebegini panjang sebelum ni.Byk kemenangan di blog CK tak ku update(maaf ye penganjur).
Untuk penutupnya sis nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Sha atas pemberian hadiah yang sangat bernilai buat sis,pastinya hadiah ini menjadi kenangan terindah buat diri sis....lebih2 lagi di terima di bulan yang mulia ini.Shasha ku cayangggg....Semoga ukhwah yang terbina antara kita berkekalan dan di berkati Allah hendaknya.Sis juga doakan semoga Sha terus maju jaya dalam apa jua bidang yang di ceburi dan semoga sentiasa berbahagia di samping keluarga tersayang. 
May Allah Bless U.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

25 ulasan:

Amie said...

Tahniah Norzie!

Rosidah Binti Muhamad said...

Lol! terkejut sayer akk jd pemenang pertama..tp mmg patut pun sb nampak kesungguhan akk..
sebesar tahniah dari sayer utk akk..hadiah tu amat bernilai bg akk yg suker memasakkan.. :)

mi$$ch0c0laTe said...

tahniah sbb dapat hadiah utama :)

izan mama mia said...

tahniah

izz iizza said...

wahh bestnya..tahniah..tahniah..:)

adibahfaizah said...

waaaa, sis ke pemilik blog cempaka kuning tu ..hri tu tersesat msuk situ :) hehe. BTW tahniah !!

fieda said...

tahniah akak..

fiqah hamed said...

Congrats.. (:

jemarisuri said...

congrat sis...mmg blh wat raya ni..hihi

Zie said...

tahniah... memng rezeki tak kemana... tmpng gembira

Shahriah Abdullah Novelis said...

as'kum Kak Norzie cayangggg wahhhhh terima kasih kerana membuat N3 panjang dan lebor berjela-jela hehee.. sha yang jadi penganjur ni lemas dan berdebar2 takut hadiah tak sampai ke tangan tiap peserta Syukur Alhamdulillah.. terima juga akhirnya.. kak nak tahu kenapa akak menang???? hehhe... Insya~ALLAH dalam waktu terdekat sha akan umumkan yaa.. tetapi sekarang ni sibuk bagai nak apa.. rumah pun tak berkemas lagi.. nanti kain sari tu boleh ler belit2 di pagi raya.. bila dah baca sha punya novel2 tu jangan lupa yaa bagi komen sikit hehehee... tq so much kak! Tahniah! ikhlas dariku Shahriah Abdullah cayang akak.. buat peserta yang tak menang tu jangan risau selepas ini ada banyak lagi kuiz tungguuuu

Masya said...

tahniah norzie... banyaknya hadiah .... kemenangan...

Sari Yusa Ibrahim said...

Tahniahhhhhhhhhhhh!! Kak Norzie Hany...

Kemenangan berganda2 ni.. sempena hari raya.. tahniah sekali lagi ya :-)))))

Ujie said...

wah..tahniah!

mesti happy giler kan..
lps ni marathon baca novel la pulak.

mama sara nur said...

tahniah sis
bestnya byk hadiah

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah norzie... berkat kesabaran akhirnya berbaloi2...

Tihara said...

alhamdulillah..ni baru betui syoknye raya kan :)

Kakzakie said...

Berbaloi memerah otak norzie... lumayan sungguh. 6 novel sekali dapat huh.. bestnya

Tahniah dari kakak:)

Asmah Yusof said...

Salam Perkenalan Norzie...tahniah di atas kemenangan...aikhhhh ..senyum sampai ketelinga la raya nieh..:))

saly@mama-i said...

tahniah sis .... bestnya dapat hadiah..hehe..:)

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ banyaknye dapat hadiah~

Wanieys said...

tahniah kak...banyaknya dpt hadiah hihi

Che Rosliza Che mat said...

Tahniah...banyaknya hadiah..

gerhana luka said...

WAH TAHNIAH! akak pemenang utamanya ya, bestnya dapat banyak hadiah memang berbaloi-baloi.

QasehnyaRania said...

ooo..akak pemenang pertam yer..tahniah..
saya dapat tempat kelapan..

best kan join..;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...