Sunday, 26 May 2013

Popia Nestum Horlicks

Popia Nestum Horlicks
Sumber:HaSue

Bahan2:
  • 2 bungkus popia
  • 1/2 cawan nestum*
  • 1/2 cawan gula pasir*
  • 1/3 cawan horlicks*
  • 2 sudu makan tepung gandum+sedikit air,jadi paste)-untuk melekat popia
  • minyak secukupnya(dlm 3 cawan) untuk menggoreng
Cara:
  1. Pisahkan kulit popia satu persatu
  2. Gulungkan dan 'gam'kan hujungnya dengan paste tepung.
  3. Setelah semua selesai digulung,gunting dalam 1 inci
  4. Goreng sehingga bertukar warna kekuningan,angkat dan toskan
  5. Kisar bersama bahan2 * menggunakan pengisar bahan kering
  6. Gaul bersama bahan 4 bersama bahan kisar semasa masih suam.
  7. Sejukkan sepenuhna sebelum disimpan di dalam balang dan boleh dinikmati bila2 masa..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

10 ulasan:

huny madu said...

Popia nestum ni sedappp, kalau time raya rajin sy buat hehe..

combi said...

In Shaa Allah try :)

Sufinah Yussof (SY) said...

sedap~ suka makan tym raya. juadah yang cepat habis tahap F1 tika lebaran. wah! dah ada bau2 raya kat blog ni. hehe

My Firdz said...

Pernh mkn msa raya thun lpas.. Mmg sedap...

Amie said...

Kalau time raya sedap betul makan ni tapi kalau tak raya lagi sedap mengunyahnya!

eita said...

kat nak raya leh lah buat

Sayangku Zie said...

sedap ni kak.. emm rangp jer rasanya

mama_saly said...

As'salam sis.. lama tk singgah sini.
popia nestum dh jadi kegemaran ni..sedap sgt2.nnti time nak raya bleh buat.:)

Nafira usof said...

sedapnye.. memang layan kalo makan sambil tgk tv.. tau2 habis sebekas~

AnieDaud said...

sedap..boleh try nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...