Semperit Pandan
Sumber : Chef Zubaidah via Maklang Azie
Oleh :Norzie Hany
Bahan A :
- 200 gm mentega
- 100 gm gula icing
- 1 biji kuning telur
- 1/4 tsp pes pandan
- 1/2 tsp pewarna hijau
Bahan B :
- 250 gm tepung gandum
- 50 gm tepung jagung
- 30 gm tepung kastad
Hiasan :
- Coklat masakan putih dan gula manik
Cara-cara :
- Sebatikan bahan-bahan A.
- Masukkan B dan uli rata.
- Gunakan acuan dan paipkan adunan. (Naz paip dan potong adunan kepada 1.5 inci setiap satu).
- Bakar selama 15 minit dengan suhu 160C.
- Sejukkan biskut dan celup hujung biskut dengan coklat putih dan tabur dengan gula manik.
*Hiasan:Sis tabur gula manik sebelum di bakar.
2 ulasan:
lamanya xsinggha sini..:)
Goodd blog post
Post a Comment