Friday, 31 October 2014

Cucur Kembong Manis

Cucur Kembong Manis
Sumber:Fb Mai Zura

Bahan-bahan:
  • 3 cawan tepung gandum
  • 3 cawan air panas-yang betul2 panas
  • 1/2 cawan susu pekat
  • Secubit garam
  • Minyak untuk menggoreng
Cara-cara:
  1. Gaul semua bahan-bahan dengan senduk kayu,kalau dah kurang panas boleh gunakan tangan.
  2. Adunan akan menjadi seperti doh(macam buat kuih keria) dan melekat di tangan
  3. Masa nak goreng,celup sedikit tangan dalam air.kepal adunan bagi bulat2 dan goreng hingga kekuningan. 
*Masa dalam kuali bila nampak kuih boleh di terbalikkan,selalulah kacau kuih ni(kaup balik guna sudip)nanti kuih akan cantik bulatnya.   

Selamat Mencuba

1 comment:

  1. salam nozie, akak baru buat dua tiga hari lepas mmg marbeles kan ranggup luar dalam lembut asyik nk ngaan je ke

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Sila tinggalkan komen anda di sini.