Friday, 24 May 2013

Biskut Suji


Biskut Suji
Oleh:Norzie hany

Bahan.bahan:
  • 500gm minyak sapi
  • 400gm gula aising-kalau tak suka manis boleh kurangkan.
  • 800-900gm tepung gandum/secukupnya
  • 2 sudu teh baking powder
  • Ceri potong-hiasan
Cara:
  1. Cairkan minyak sapi diatas api perlahan-sejukkan.
  2. Tepung ayak bersama baking powder.
  3. Masukkan gula kedalam minyak sapi dan kacau hingga gula hancur.
  4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit,gaul hingga menjadi doh.Kalau adunan masih lembik tambah tepung gandum.
  5. Ambil sedikit adunan dan bentukkan bulat2 dan hias ceri potong di atasnya.
  6. Bakar selama 20 minit dengan suhu 150c(mengikut kepanasan oven masing2)hingga masak. 

3 comments:

  1. assalam sis
    nak dkt puasa makin terasa nk makan biskut2 raya
    suji kesukaan sy jg cuma kena kontrol he hee takut tambah berkilo2

    ReplyDelete
  2. salam..

    biskut suji memang sedap..bila raya baru la dapat makan biskut banyak2..hehe..

    ReplyDelete
  3. dah terasa mcm nk raya jer kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Sila tinggalkan komen anda di sini.