Oleh:Norzie hany
Bahan.bahan:
- 500gm minyak sapi
- 400gm gula aising-kalau tak suka manis boleh kurangkan.
- 800-900gm tepung gandum/secukupnya
- 2 sudu teh baking powder
- Ceri potong-hiasan
Cara:
- Cairkan minyak sapi diatas api perlahan-sejukkan.
- Tepung ayak bersama baking powder.
- Masukkan gula kedalam minyak sapi dan kacau hingga gula hancur.
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit,gaul hingga menjadi doh.Kalau adunan masih lembik tambah tepung gandum.
- Ambil sedikit adunan dan bentukkan bulat2 dan hias ceri potong di atasnya.
- Bakar selama 20 minit dengan suhu 150c(mengikut kepanasan oven masing2)hingga masak.
assalam sis
ReplyDeletenak dkt puasa makin terasa nk makan biskut2 raya
suji kesukaan sy jg cuma kena kontrol he hee takut tambah berkilo2
salam..
ReplyDeletebiskut suji memang sedap..bila raya baru la dapat makan biskut banyak2..hehe..
dah terasa mcm nk raya jer kan
ReplyDelete