![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVpz3bfu7b9U-FGaF5_X_KgNfuouACuBzn-6zk5f8hWzGRfRYkaUjAYOsOBGicUYLwh27s9hGhq6i4a-DumeNAPi2omam96jd7gYFy-iJeq0Mc-BWI9OgWWs1jmVt4svGLAqN4xemouP8/s280/PhotoGrid_1429608996248639468522.jpg)
Semperit Pandan
Sumber : Chef Zubaidah via Maklang Azie
Oleh :Norzie Hany
Bahan A :
- 200 gm mentega
- 100 gm gula icing
- 1 biji kuning telur
- 1/4 tsp pes pandan
- 1/2 tsp pewarna hijau
Bahan B :
- 250 gm tepung gandum
- 50 gm tepung jagung
- 30 gm tepung kastad
Hiasan :
- Coklat masakan putih dan gula manik
Cara-cara :
- Sebatikan bahan-bahan A.
- Masukkan B dan uli rata.
- Gunakan acuan dan paipkan adunan. (Naz paip dan potong adunan kepada 1.5 inci setiap satu).
- Bakar selama 15 minit dengan suhu 160C.
- Sejukkan biskut dan celup hujung biskut dengan coklat putih dan tabur dengan gula manik.
*Hiasan:Sis tabur gula manik sebelum di bakar.